Svenskspråkiga filmer i huvudstadsregionen denna vecka

Varje fredag rapporterar vi om vilka svenskspråkiga (och nordiska) filmer som visas på huvudstadsregionens biografer under den nya biovecka. Det gör vi på Facebook på sidan ”Svenskspråkiga filmer i huvudstadsregionen”. För att betjäna er filmvänner ännu bättre, ska vi nu också lägga ut denna rapport på bloggen. Rapporten är ett användbart verktyg i synnerhet för att hitta de få visningar av svenskspråkig barnfilm, som det erbjuds i huvudstadsregionen. Hoppas ni får mycket glädje av denna!

Svenskspråkiga filmer i huvudstadsregionen (15.3-21.3 2019)

Den här veckan blir det premiär på den svenska filmen Lyckligare kan ingen vara och den har ni möjlighet att se lite varstans i stan. Men vi börjar som vanligt med barnfilmerna.

Barnsöndagar på Kino Engel visar den här veckan Draktränaren 3. Föreställningen börjar som vanligt klockan 13.

Legofilmen 2 hittar vi i svensk version på Kinopalatsi på lördag klockan 13.20 medan Röjar-Ralf kraschar internet på Omena på lördag klockan 10.30 och på Kinopalatsi på söndag klockan 13.20.

Sune vs Sune fortsätter med dagliga föreställningar på Kinopalatsi. Visningstid är 12.40 utom på torsdag då filmen börjar 12.45. Sune hittar ni också på Bio Grani där den visas på fredag klockan 17.45 samt på lördag & söndag klockan 14.00.

För de allra yngsta barnen kan vi berätta att Nordisk Kulturkontakt på Kajsaniemigatan bjuder på Bokbio på lördag klockan 11. Bokbio är ett koncept där barnen först ser en kort, tecknad film – den här gången Prinsessan Lindagull av Antonia Ringbom – och sen får bekanta sig med ursprungssagan. Inträdet fritt.

Veckans premiär är alltså den svenska filmen Lyckligare kan ingen vara (som på finska heter Onnen kukkuloilla) i regi av Staffan Lindberg. Filmen handlar om fem par som på olika sätt söker kärleken. Filmen visas dagligen på följande biografer: Tennispalatset, Itis, Sello, Kinopalatsi, Omena, Maxim och Redi. Dessutom visar Bio Grani filmen på fredag, lördag & söndag och Kino Tapiola på lördag & onsdag.

Till sist noterar vi att den Cannes- och Guldbagge-vinnaren Gräns visas på Riviera på måndag klockan 17.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s